You are currently viewing Strømmen og Lillestrøm Skiklubb – idrettsglede i Bråteskogen
Til venstre: Pia Dahl og Christian Auring. Foto: Strømmen og Lillestrøm Skiklubb | Til høyre: Lysløypa. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen og Lillestrøm Skiklubb – idrettsglede i Bråteskogen

En vinter med kuldegrader og snø, i tillegg til den nye lysløypa i Bråteskogen, passer bra for Strømmen og Lillestrøm Skiklubb. Skiklubben har et bredt aktivitetstilbud for barn og unge, deltar i et skisamarbeid på Romerike, og har registrert økende ski-interesse i nærområdet. Og hva mener de om gående i skiløypa?

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Vårt Strømmen har vært i kontakt med klubben som har lange tradisjoner i området. Strømmen og Lillestrøm Skilklubb hadde nemlig 105-årsjubileum i januar. I dag har klubben rundt 185 medlemmer, inkludert 115 aktive utøvere.

Bredt aktivitetstilbud

Aktivitetstilbudet i Strømmen og Lillestrøm Skiklubb er bredt, med allidrett for 4-5-åringer i gymsalen på Stav Ungdomsskole, utendørs skilek for 6-10-åringer, pluss skitrening for unge mellom 11 og 20 år.

– De ulike gruppene er preget av idrettsglede, fysisk aktivitet, læring, utfordring og mestring, hvor barn og unge kan utvikle motoriske-, sosiale-, og mentale ferdigheter i tillegg til skiteknikk, forteller sportslig leder Pia Dahl og styreleder Christian Auring.

– Alle som har lyst til å sjekke ut våres aktivitetstilbud er velkommen til å teste.

De legger til at det er få ledige plasser på allidrett på grunn av korona-tiltakene som begrenser antallet barn som kan delta på innendørsaktivitet, men blir de kontaktet, sjekker de om det er ledig plass.

– Hvis ikke er klubben fleksibel, og vi har noen ivrige 5-åringer som har blitt med på skilek.

Skiklubben legger til at de har plass til flere deltakere både på skilek-partiet og i skigruppa for 11-13-åringer. De som har lyst til å teste seg på langrenn, kan bare møte opp i Bråteskogen på mandager eller onsdager kl.17. Alle gruppene har oppstart i midten av august, men det er mulig å melde seg på også midt i sesongen.

Strømmen og Lillestrøm Skiklubb. Klubbhus. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Klubbhuset til Strømmen og Lillestrøm Skiklubb ved Bråteskogen. Foto: Vårt Strømmen.

Team Nedre Romerike – for de som satser

Våren 2018 ble Team Nedre Romerike stiftet, som et treningssamarbeid for utøvere i HL- og Juniorklassene, de mellom 13 og 20 år. Strømmen og Lillestrøm Skiklubb og Lørenskog Skiklubb står for team-samarbeidet som har rundt 45 utøvere. Skedsmo Skiklubb har også til intensjon å bli med i samarbeidet i år.

– Vi ønsker å bygge et treningsmiljø tilrettelagt for de som satser på å bli best, samtidig som det er viktig for oss å ivareta bredden og ta vare på alle de som ønsker et godt og sosialt treningsmiljø, forteller Strømmen og Lillestrøm Skiklubb.

Samarbeidet skal bidra til å sikre et robust sportslig og sosialt opplegg for utøverne, i tillegg til å redusere frafallet i denne aldersgruppen.

Økende ski-interesse, men avlyste skirenn

De fleste aktivitetene i Strømmen og Lillestrøm Skiklubb er utendørs og har kunnet blitt gjennomført som normalt, men med periodevis stopp på grunn av korona-restriksjoner. Derimot har skirenn blitt avlyst i 2020-2021-sesongen, blant annet Junior NM som de nå senest fikk beskjed om at var avlyst.

– I tillegg avholder klubben karusellrenn for alle barn og unge 4 ganger i sesongen. Dette er et av høydepunktene til de fleste barn og unge i klubben, men også for mange barn og unge som bor i nærområdet, forteller skiklubben, som legger til at de dessverre ikke har fått avholdt dette rennet i 2020 og foreløpig ikke i 2021.

Ski-interessen på Strømmen er likevel økende, og lysløypa blir flittig brukt av alle i nærmiljøet.

– Det er fint å se at mange har glede av den nye belysningen i løypa, samt den utbedrede traseen. Aktivitetsgruppene som er på ski om vinteren har også hatt økt pågang på nyåret, og ski-interessen til både barn, unge og voksene er stigende når det er snø og skiløyper.

Lysløypa i Bråteskogen på Strømmen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Idyllisk ved Bråteskogen - et flott turområde. Foto: Vårt Strømmen.

Hva mener skiklubben om gående i skiløypa?

– Klubben er meget fornøyd med den nye lysløypa i Bråteskogen. Den skal være for alle og vi håper at man viser hensyn overfor hverandre og deler best mulig.

Strømmen og Lillestrøm Skiklubb har likevel en klar oppfordring til de gående:

– Det legges ned mye arbeid fra klubben og frivillige med å kjøre skiløyper og vi håper derfor at alle turgåere i skisesongen kan forsøke å gå inntil kanten av løypene, slik at både de som går klassisk ski og de som skøyter kan bruke løypenettet i sesongen.