You are currently viewing Strømmen Sparebank i 100 år – skal arrangere folkefest til våren
Strømmen Sparebank og de ansatte markerer at det er 100 år siden dørene åpnet for første gang. Foto: Vårt Strømmen.

Strømmen Sparebank i 100 år – skal arrangere folkefest til våren

For 100 år siden den 2. desember 1921, åpnet dørene til Strømmen Sparebank for aller første gang. Da holdt banken til i Trevar’n og hadde åpent kun en gang i uka. Hvor ble pengeskapet og dokumenter oppbevart den gang? Hjemme hos bankens første funksjonær og kasserer, Erling Wethal.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Vi reiser fremover i tid, til 2. desember 2021. Mye har endret seg i bank- og finansbransjen de siste årene, med lokale banker som har slått seg sammen og endret navn, men Strømmen Sparebank er ikke en av disse.

Selv om kontrasten er stor fra Strømmen Sparebanks spede begynnelse i Trevar’n til de nye lokalene som banken holder til i 2021, er den grunnleggende idéen den samme, at Strømmen Sparebank skal være banken for lokalsamfunnet, innbyggerne og næringslivet i Strømmensområdet.

På torsdag markerte de at det var 100 år siden banken åpnet dørene for første gang, med servering av marsipankake og kaffe til både ansatte og kunder.

Strømmen Sparebank, 100-årsmarkering for åpning av banken. Lokalbank, bank og finans. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
100-årsdagen for bankåpningen markeres med marsipankake og kaffe til ansatte og kunder. Foto: Vårt Strømmen.

Bidrar til lokalsamfunnet

– Vi gjør en veldig viktig jobb for lokalsamfunnet, forteller Inger Gustavson.

Hun har vært ansatt i Strømmen Sparebank siden slutten av 1983. For 15 år siden ble hun assisterende banksjef inntil hun overtok sjefstolen for et par år siden.

Banksjefen forteller at deler av bankens fortjeneste går direkte til lokale idrettsklubber, foreninger og kulturliv:

– Vi gir bort 10% av overskuddet.

Markedssjef Dan Borgersen trekker frem at banken sponsor og støtter blant annet Strømmen IF, Lillestrøm Kultursenter, Skjetten Fotball, Erkeengler og svømmeklubben Triton.

– Aktiv og glad er et lavterskeltilbud som skal gi 1. og 2. klassinger mulighet til å drive med fotball og idrettsaktiviteter, forteller Borgersen.

Assisterende banksjef Frank Skoveng legger til at banken også støtter foreninger og lag i forbindelse med enkeltprosjekter og arrangementer.

Strømmen Sparebank, 100-årsmarkering for åpning av banken. Lokalbank, bank og finans. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Fra venstre: Frank Skoveng (ass. banksjef), Inger Gustavson (banksjef) og Dan Borgersen (markedssjef). Foto: Vårt Strømmen.

Nærhet til kundene

Strømmen Sparebank er en liten, mellomstor bank som drar nytte av å være med i Eika Alliansen. Driften er solid, og de ser muligheten til å vokse, spesielt på bedriftssiden. Kundemassen holder seg stabil på rundt 10.000 kunder, men volumet vokser, fordelt 20% på næring og 80% på privatmarkedet.

I dag er det rundt 20 ansatte i den lokale banken som har fokus på å være en attraktiv arbeidsplass med lokalt ansatte. Flere har vært ansatte i 30-40 år, men bare det siste året har det også kommet fire nye ansatte på plass.

Innenfor en bransje med store strukturendringer, skal Strømmen Sparebank være mest mulig konkurransedyktige, og være en lokal bank kan de tilby kundene noe mer enn det de mer nettbaserte og storbankene gjør.

– Vi jobber med å være mer fleksible og finne gode løsninger til kundene, forteller Skoveng.

– Vi skal være tilgjengelige. Vi ønsker at kunder skal komme i banken, påpeker Gustavson som legger vekt på at kundene skal føle seg velkomne.

Strømmen Sparebank, 100-årsmarkering for åpning av banken. Lokalbank, bank og finans. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Strømmen Sparebank sitt lokale i Støperiveien 40. Foto: Vårt Strømmen.

Jubileumsfest til våren

Planen var å arrangere 100-årsjubileumsfest i høst, men med usikkerhet knyttet til korona-situasjonen, har denne feiringen blitt flyttet til 7. mai neste år.

Gustavson, Borgersen og Skoveng gleder seg til denne folkefesten, for dette er ikke en feiring kun for banken, men for hele Strømmen og nærmiljøet.

Arrangementet som blir gratis, kommer til å vare hele dagen og utover kvelden, med aktiviteter og underholdning for alle. En profilert, prisbelønnet norsk artist blir det store trekkplasteret. Selv om Vårt Strømmen blir bedt om å ikke avsløre navnet ennå, er det ingen tvil om at det kommer til å bli liv på Strømmen 7. mai!