You are currently viewing Natteravner skal bidra til at Strømmen blir et tryggere sted
Per Martinsen og Marianne Adolfsen Gjelseth er initiativtakere til Natteravnene Strømmen. Foto: Privat.

Natteravner skal bidra til at Strømmen blir et tryggere sted

– Barne- og ungdomsvold og kriminell adferd er viktig å ta tak i. Dette kan gjøres noe med med at vi voksne viser oss ute og blir en trygghet for alle, forteller Marianne Adolfsen Gjelseth.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Sammen med Per Martinsen har hun tatt initativ til å starte opp med natteravner på Strømmen. Hovedformålet er å være synlige i gatene, noe som anses å ha en forebyggende effekt. De har ingen myndighet til å gripe inn i situasjoner men kan formidle kontakt til det offentlige hjelpeapparatet ved behov. I tillegg kan natteravner bistå personer som er ute av stand til å ta vare på seg selv.

Et positivt intiativ for å bedre nærmiljøet

Barne- og ungdomsmiljøet på Strømmen har blitt tøffere de senere årene, og det er mange innbyggere som ønsker natteravnene velkommen i Strømmens gater. Natteravnene på Strømmen samarbeider med OUT (Oppsøkende ungdomsteam), Politiet og Natteravnene i Lillestrøm. I tillegg bidrar Egon Strømmen og il Padrino som sponsorer for Natteravnene Strømmen.

– Planen er å starte med å gå på tirsdager og fredager og se an behovet, og hvor mange som vil hjelpe til å gå, svarer Gjelseth på spørsmål om når natteravnene kommer til å være synlige på Strømmen.

Hun legger til at de håper å få til to skift, kl.16-19 og kl.19-23, begge dagene. Natteravnene på Strømmen håper at så mange som mulig vil stille opp som frivillige.

– Jeg tenker at spesielt vi foreldre bør bli mer synlige ute for barna sin del, men alle som vil bidra til er hjertelig velkomne avslutter Gjelseth.

Natteravnene starter opp på Strømmen i løpet av august, og fra da av kommer natteravnene med gule vester til å være synlige på stedet vårt.

Les mer her: Natteravner Strømmen (ekstern link til natteravnenes facebookgruppe)