You are currently viewing Kasey Wehrman: – Burde komme for å se et ungt, energisk lag som jobber ekstremt hardt for å vinne!
Kasey Wehrman (innfelt) er inne i sin 2. sesong som trener for Strømmen IF. Foto: Vårt Strømmen.

Kasey Wehrman: – Burde komme for å se et ungt, energisk lag som jobber ekstremt hardt for å vinne!

Strømmen IF kunne håpet på en bedre sesongstart i PostNord-ligaen i 2023. Manglende poenguttelling gjenspeiler ikke nødvendigvis innsatsviljen hos de rødgrå. Vårt Strømmen har vært i kontakt med hovedtrener Kasey Wehrman om forberedelsene til årets sesong, og om hvorfor strømlinger burde komme på Strømmen stadion og støtte laget. Og ikke minst: Hvilken tabellplass sikter laget seg inn mot?

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Innstramminger før årets sesong

Etter 12 år på rad i 1. divisjon, forsvant de fleste Strømmenspillerne etter nedrykket i 2021.

Australieren Kasey Wehrman måtte derfor bygge opp et helt nytt lag til fjorårssesongen, da han ble ansatt som Strømmens hovedtrener på tampen av 2021. Strømmen IF havnet på en respektabel sjetteplass i PostNord-ligaen i 2022.

Hva har hovedforskjellen vært mellom forberedelsene til årets sesong sammenlignet med 2022-sesongen?

Selv om det ville vært naturlig å tro at det er spillerne og treningsopplegget som nevnes først i svaret på et slikt spørsmål, starter Strømmentreneren med de økonomiske begrensningene i klubben:

– Hovedforskjellen mellom oppstarten av 2022-sesongen og 2023-forberedelsene har vært budsjettinnstramminger. For å kunne bygge en konkurransedyktig spillerstall, må man ha midlene til å gjøre det.

Det er mange nye spillere på laget. Wehrman er likevel takknemlig for at flere av spillerne som spilte 10-15 kamper i fjorårssesongen, er igjen i spillerstallen.

Strømmen IF: Trener Kasey Wehrman om sesongforberedelser, laget og spillerne, og om årets målsetning i PostNord-ligaen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Treneren synes spillerne er jordnære, hardtarbeidende og ikke redde for en utfordring. Foto: Vårt Strømmen.

Et ungt, energisk lag som skal kjempe om seire

Hvorfor burde folk på Strømmen komme for å se på kampene på Strømmen stadion denne sesongen?

– Strømmenfans og folk på Strømmen burde komme for å se et ungt, energisk lag som jobber ekstremt hardt for å vinne, svarer australieren.

Wehrman mener spillerne representerer et speilbilde av det som forbindes med Strømmen:

– Jordnære, hardtarbeidende og ikke redde for en utfordring.

Strømmen IF: Trener Kasey Wehrman om sesongforberedelser, laget og spillerne, og om årets målsetning i PostNord-ligaen. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Ungt lag: Flesteparten i spillerstallen til Kasey Wehrman er født etter årtusenskiftet. Foto: Vårt Strømmen.

For tidlig å sette en bestemt tabellplass som målsetning

Strømmentreneren ønsker ikke å svare konkret om hvilken tabellplass Strømmen IF sikter seg inn på i år.

– Våre målsetninger er individuelle forbedringer og å gi spillerne muligheter til å videreutvikle karrierene sine, forteller han.

Med en ung spillerstall der flesteparten er født etter årtusenskiftet, har klubben mange unge spillere i slutten av tenårene og starten av 20-årene. Da er det mye potensiale å hente ut.

– Sammen ønsker vi å vinne så mange kamper som mulig. Jeg skjønner at dette ikke er en kunngjøring om hvilken plass vi ønsker å få på tabellen, men det er for tidlig å sette et mål basert på den korte tiden vi har hatt sammen som et nytt lag, avslutter Wehrman.

Se oversikt over årets kamper i PostNord-ligaen (link til artikkel, april 2023)