You are currently viewing <strong>Internasjonal jujutsuleir på Strømmen: Trening, vennskap og gode opplevelser</strong>
Oppstilling ved leirstart: Leirens instruktører og deltakere. Foto: Christopher Honningsvåg.

Internasjonal jujutsuleir på Strømmen: Trening, vennskap og gode opplevelser

Underetasjen på Strømmen Storsenter ble lørdag 25. og søndag 26. mars fylt med trening, aktiviteter og vennskap på tvers av landegrenser. Romerike Jujutsu Klubb arrangerte en vellykket barneleir. 16 deltakere fra den svenske vennskapsklubben Minami Budokai var på besøk hos jujutsu-klubben på Strømmen.

(Artikkelen fortsetter etter annonsen)

  • Strømmen Sparebank, www.strommensparebank.no. For oss er hver enkelt kunde viktig. Vi skal være en bank du kan stole på - både i dag og i fremtiden!

Jujutsu som opprinnelig kommer fra Japan, er en kampkunst med fokus på selvforsvar.

Gjestene fra Sverige ble ønsket velkommen på fredagen, og de ble innlosjert i klubbens dojo. Klubben Minami Budokai holder til i Stockholmsområdet. Sammen med lokale utøvere og instruktører, fikk barna prøve seg på ulike treningsteknikker og aktiviteter i løpet av helgen.

– Leiren startet for alle på lørdags morgen med fire intensive fellestreninger, der alle lærte mye nytt, forteller Anja Opheimsjorde Henriksen, leder i Romerike Jujutsu Klubb.

Romerike Jujutsu Klubb; Jujutsu, idrett og trening. Foto: Christopher Honningsvåg.
Instruktører fra svenske Minami Budokai og fra Romerike Jujutsu Klubb i dyp konsentrasjon. Foto: Christopher Honningsvåg.

Sosialt og nye vennskapsbånd

Utenom treningen var det også sosiale aktiviteter som rebusløp, felles måltider og kinokveld med den populære filmen Kung Fu Panda.

– Barnas overnatting på leiren ga dem muligheten til å bli enda bedre kjent med hverandre, og nye vennskapsbånd ble knyttet mellom deltakerne fra de to landene, sier Henriksen.

For mange av barna var dette første gang de sov borte på leir og fikk kjenne på det å være skikkelig selvstendige. Leiren ble avsluttet på søndag med en felles frokost og en siste treningsøkt.

Romerike Jujutsu Klubb; Jujutsu, idrett og trening. Foto: Christopher Honningsvåg.
Flagg fra Norge og Sverige på veggen og deltakere fra begge land samlet i dojoen. Foto: Christopher Honningsvåg.

Godt samarbeid og gode opplevelser

Dette er ikke første gang jujutsuklubbene samarbeider. Romerike Jujutsu Klubb som har holdt til på Strømmen siden 2005, fikk en invitasjon til å delta på Minami Budokais Halloween-leir i Stockholm i november.

– Dette samarbeidet mellom klubbene er et eksempel på hvordan idrettsmiljøer kan samles for å lære og vokse sammen, mener lederen av Romerike Jujutsu Klubb.

Treningsleiren på Strømmen var en stor opplevelse for alle deltakerne, både barn og voksne. Spesielle bånd knyttes når barn fra forskjellige land kan trene sammen og dele hverandres entusiasme. Samarbeidet utvider horisonten til klubbene.

– Romerike Jujutsu Klubb og Minami Budokai har vist at sporten kan bygge broer og skape minneverdige øyeblikk for unge utøvere fra forskjellige land. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet og utveksle erfaringer og kunnskap, avslutter Henriksen.

Romerike Jujutsu Klubb; Jujutsu, idrett og trening. Foto: Vårt Strømmen, vartstrommen.no.
Uwe Kubosch (til venstre) har vært med i Romerike Jujutsu Klubb siden 1980-årene og er klubbens hovedinstruktør. Foto: Vårt Strømmen.

Romerikes eldste jujutsu-klubb

Jujutsuklubben som i dag har klubblokaler og dojo i underetasjen på Strømmen Storsenter, ble stiftet i 1982 og er Romerikes eldste klubb innen jujutsu. Klubbens hovedinstruktør, Uwe Kubosch, har vært med helt siden 1980-årene. Fra 2005 har Romerike Jujutsu Klubb holdt til på Strømmen.

Romerike Jujutsu Klubb: 40-årsjubileum (link til artikkel, april 2022)